2012. október 21., vasárnap

Blogbejegyzés a Blogolásról

Higgyétek el, nem olyan könnyű blogolni. :) Persze nem is nehéz és amúgy élvezetes tevékenység, de azért, mint minden, időt és energiát igényel!
Ez a kis blogom, ami arra indult, hogy tájékoztassa a családomat és barátaimat, hogy mi is történik velem, kezdi kicsit kinőni magát. Ami hihetetlen! És tök jó! De már vannak olyan követőim, akiket személyesen nem ismerek, azt hiszem ez a 2. lépcsőfok!

Sosem tudom, mikor elkezdek írni, mi fog kisülni belőle. Most úgy tűnik, hogy az eddigi "sütő" stílusom a humoros inspiráló önironikus tanítgató amittudokmegosztó sok smiley és random fotó beillesztő fura szavakat alkotó. Szerű. :)
Szeretném megtartani ezt a személyes, történetmesélő vonalat is, ám emellett! Egyre több konkrét tudásra, tanulságra teszek szert ebben a csinálva tanuld folyamatban, és kezdenek letisztulni bizonyos értékek is, amiket szívesen követnék, illetve kapcsolódok nagyon érdekes emberekkel, és mintha kezdenénk valamiféle terveket szövögetni. Azért ilyen titokzatosan írok, mert sokkal tisztább fogalmam még nincs is! 
A lényeg, hogy mostantól megpróbálom kettéválasztani a dolgokat, megtartani a mesefonalat, és mellette rövid, lényegre törő, informatív posztokat közölni és még mindent angolra is fordítani (remélem majd látjátok is ezt füleken, címkék formájában).
A lehetséges címkék pedig sokfélék lesznek, mint növények, állatok, test, lélek, önfenntartás, fenntarthatóság, ezek bármilyen keveréke, mint mondjuk önfenntarthatóság, építés, öko, közösség, pénzügyek.... Miiii????
Nos igen, az alábbi videó és oldal http://www.doingitourselves.org/ egy ausztrál fickó gondozásában erősen hatott rám. 

Ugyanis megtaláltam, megnéztem és még ezt is http://www.doingitourselves.org/what-you-can-do elkezdtem olvasni és kettő dolog történt:
1. Arcul csapott az érzés, hogy mennyire jól összefogja a témaköröket, amik foglalkoztatnak, és mennyire hasonlóan ír, gondolkodik és csinálja is a dolgokat ez az ember, mint én. És nem ő az első, akivel "találkozom" így.
2. Ettől, vagy emellett, megláttam magamat kívülről, ahogy ti kedves ismerőseim és ismeretleneim is láthattok:  kaland, bátor, őrült, fogja magát, lelép, álmodozik, cselekszik, ír, olvas, bizonytalankodik, próbálkozik, fogalma sincs, azt hiszi jobban tudja, bezöldül, irracionális vagy épp a legracionálisabb, ki tudja (ugye, mint az egyszeri ember szamara a kínai tanmesében)
Mivel nem vagyok túl precíz és alapos, túl jó kutató és hivatkozó, ne vegyétek készpénznek az írásaimat, megpróbálom gyűjteni a forrásokat, és persze mindenki utána tud nézni maga is... De a legjobb szándékkal megpróbálom megosztani azt amim van! Továbbra is. :)
Béke!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése